Cum să îți amenajezi baia colorat, practic și modern

Cum amenajăm sau reamenajăm baia din locuința noastră este o întrebare care împarte oamenii în mai multe categorii: cei care vor să aleagă variante orientate exclusiv către partea funcțională și cei care au răscolit tot Pinterest-ul pentru a-și construi o adevărată experiență în spațiul destinat băii. Datoria noastră ca designeri de interior este să ne poziționăm mereu undeva la mijloc, iar soluțiile pe care le găsim să încline balanța spre dorințele celor pentru care pregătim proiectul de design.

Nu doar o încăpere funcțională, ci și o oază de relaxare și regenerare

Fie că vă închideți în baie pentru câteva minute de liniște, mai ales dacă aveți copii, fie că vă oferiți liniștea unor băi relaxante, sesiuni de aromaterapie sau momente romantice în cadă, vă doriți cu siguranță ca spațiul din jurul vostru să răspundă tuturor acestor nevoi. Un designer de interior vă poate ajuta să creați un spațiu de care să vă îndrăgostiți și care să se încadreze în bugetul pe care vi l-ați propus.

Alegerea culorilor potrivite pentru baie

Despre tendințele în design interior în ce privește culorile am mai povestit aici. Acestea pot fi oricând un punct de plecare în stabilirea paletei cromatice a spațiului destinat băii. Însă, pe lângă aceste recomandări general valabile pentru designul interior al întregii locuințe, când vine vorba de culorile pe care le alegem pentru baie, trebuie să ținem cont și de anumite particularități ale locului. La urma urmei, nu degeaba albul este în continuare cea mai populară culoare pentru această încăpere a casei, un loc pe care vrem să-l știm și să-l simțim curat, să-l facem să pară cât mai spațios atunci când nu este și să fie ușor de potrivit și cu restul camerelor unde suntem mai puțin constrânși în alegerea paletei cromatice.
Însă, dacă spațiul vă permite și sunteți genul de persoană care iubește culorile și alegerile îndrăznețe, vă încurajăm să vă faceți curaj și să alegeți o baie în care să folosiți chiar și negrul. Studioul de design Alexandra Rojco a gândit un astfel de proiect, iar rezultatul ne-a uimit pe toți.

Pentru această baie din proiectul nostru, putem observa cum, datorită plantelor verzi, negrul adaugă profunzime încăperii, făcând-o să pară mult mai spațioasă.

Gândiți practic și alegeți calitatea

Proiectarea unei băi și amenajarea acestui spațiu are și părțile sale mai puțin colorate. Utilarea unei băi într-un mod corect este un alt pas în care ochiul unui specialist în design interior poate face diferența dintre un loc înghesuit și des vizitat de instalatori și unul funcțional, eficient și accesibil.
De asemenea, optați pentru finisaje și materiale rezistente la umiditate și ușor de curățat, pentru a menține aspectul proaspăt și elegant al băii.

Împrieteniți-vă cu tehnologia

O amenajare modernă a unei încăperi, deci și a băii, ne obligă astăzi să invităm tehnologia în spațiul pentru care pregătim proiectul de design interior. Sistemele inteligente de iluminat, încălzire sau control al umidității pot aduce un plus de confort și vă pot ajuta să faceți economie pe termen lung, chiar dacă investiția inițială v-ar putea modifica puțin proiectul.

Dacă sunteți pasionați de tehnologie și design inovativ, amenajarea unei băi cu design futuristic poate fi alegerea potrivită vouă. Integrarea iluminatului LED, a oglinzilor inteligente și a sistemelor de duș cu efect de ploaie sau cromoterapie va transforma baia într-un spațiu desprins din viitor.

Haideți să discutăm mai multe despre amenajarea unei băi!

Începe proiectul tău