Proaspăt, modern, distractiv, practic

Proiect rezidențial: amenajare casă cu 4 camere și grădină într-un stil contemporan, cu zone de relaxare și zone de lucru.

Amenajarea locuinței unui bărbat tânăr este o provocare pentru orice designer de interior, în primul rând pentru că trebuie să găsești cea mai bună soluție de a lega zonele de relaxare, de distracție, cu spațiile organizate pentru desfășurarea vieții profesionale. 

Deschiderea persoanei care va locui în spațiile pe care le imaginăm este esențială, iar în acest caz am putut integra toate ideile pe care le-am avut, gândind fiecare zonă în cel mai mic detaliu. Ne-a fost alături natura, o sursă de inspirație pe care te poți mereu baza și la care ne întoarcem iar și iar și care nu poate lipsi dintr-o locuință modernă a unui proprietar tânăr. Am continuat povestea spusă în exteriorul casei, în zona de grădină, și în interiorul ei, în toate cele 4 camere:

Detalii din living cu zonă de relaxare și perete vitrat care invită lumina în interior

S-a dorit ceva elegant și în același timp relaxat, care să invite atât la activitate profesională intensă, cât și la petreceri și momente de relaxare cu prietenii.

Hobby-urile proprietarului sunt deservite de spațiile unde poate fi regăsită masa de fussball și Jukeboxul:

O alegere îndrăzneață și care leagă întreaga locuință și zona de grădină este folosirea unei cărămizi aparente cu rol decorativ de un gri închis. 

Amenajare bucătărie: panou cu licheni și ghivece cu plante aromatice
Bucătărie open space cu mobilier personalizat

Atmosfera dată de culoarea pereților și a podelei, gri închis, am echilibrat-o cu lumina adusă de elementele decorative folosite: lemn, covoare colorate, corpuri de iluminat, toate completând lumina naturală care intră în locuință prin spațiile mari păstrate pentru ferestre, fără a folosi nici o variantă de umbrire. 

Detalii baie, corpuri de iluminat și ghivece albe  

Ferestrele înalte contribuie la senzația de spațiu mai mare, fără a afecta intimitatea în zonele unde e nevoie de ea. 

Dormitor și baie

Orice persoană activă are nevoie acasă și de o zonă pentru activitățile profesionale, pentru lucru și studiu. Pentru birou, am încercat să îndulcim stresul care ar putea apărea cu puțină culoare, cu un perete care să facă ușor de vizualizat colecția personală de amintiri adunate din vacanțe și harta lumii care să ghideze și să invite la noi aventuri. 

Work hard, play hard.  

 Birou cu canapea Patchwork și harta lumii 

Nu în ultimul rând, grădina am amenajat-o ca un spectacol, ca o vacanță, cu multe puncte de atracție: un bar ușor accesibil, un grill, un jacuzzi și un hamac. 

Detalii curte cu bar exterior și jacuzzi în aer liber

Avantajul de a propune soluții de design interior pentru întreaga locuință, precum și spațiul care o înconjoară, curtea/grădina/terasă, este că ideile se vor îmbina armonios pe toată suprafața, se vor continua și susține într-un mod unitar, iar rezultatul final va fi unul echilibrat.