Proiect rezidențial: amenajarea unui apartament cu 2 camere pentru închiriere, într-un stil ușor de adaptat, dar cu personalitate.
Atunci când un designer de interior transformă în bine un spațiu ales pentru a fi o investiție, toată lumea are de câștigat: în primul rând, cel care deține acel spațiu pentru că valoarea proprietății tocmai a crescut semnificativ, indiferent dacă intenționează să îl folosească pentru locuire sau să îl valorifice prin vânzare sau închiriere.
Apoi, cei care-l vor închiria/cumpăra și vor locui în el, pentru că se vor bucura de un loc atent gândit și adaptat nevoilor lor. Și, nu în ultimul rând, spațiul însuși, care primește o nouă viață. Cine nu se simte mai bine în pielea sa după ce trece prin mâinile și inspirațiile unui stilist cu experiență?
Descoperă toate motivele pentru care e valoroasă colaborarea cu un designer de interior!
În acest proiect rezidențial din București, am avut ocazia să amenajăm un apartament nou și modern, special conceput pentru profesioniștii activi care își doresc un spațiu relaxant într-o zonă dinamică și în plină dezvoltare, în Pipera.
Prima impresie contează: un hol spațios și primitor
Încă de la prima întâlnire cu acest apartament, holul nu dezamăgește. Spațiul generos permite amenajarea unei banchete practice, dotată cu locuri de depozitare ascunse pentru pantofi, iar dulapurile înalte și încăpătoare oferă suficient spațiu pentru haine, accesorii și alte obiecte personale, menținând ordinea și curățenia.
Intrarea în apartament: holul cu băncuță de depozitare și oglindă
Oglinda mare, amplasată pe unul dintre pereți, nu doar că mărește vizual spațiul, ci și creează o atmosferă luminoasă și aerisită. În plus, masca discretă, amplasată în spatele banchetei, ascunde ingenios panoul pentru conductele de apă, păstrând aspectul estetic impecabil al holului. Dincolo de cadrul primitor, am avut grijă să nu ignorăm importanța funcțională a holului, oferind suficiente zone de depozitare.
Locul unde găsești mereu ceva bun: bucătăria
Bucătăria de tip vagon, deși compactă, este complet utilată cu toate electrocasnicele necesare. Am ales culori deschise pentru mobilier și pereți, care, combinate cu accentele de lemn, creează o atmosferă caldă și primitoare. Blatul de lucru generos oferă loc suficient pentru pregătirea mesei, pentru explorat gusturi, iar spațiile de depozitare inteligente ne asigură că toate ustensilele și proviziile vor fi la îndemână.
Bucătărie de tip vagon cu spațiul bine optimizat
Am acordat o atenție deosebită iluminatului, integrând benzi LED sub dulapurile suspendate, pentru a asigura o vizibilitate optimă în timpul gătitului. De asemenea, am prevăzut suficiente prize pentru diverse electrocasnice, pentru că nici nouă nu ne place să nu avem la îndemână un loc unde să ne încărcăm un pic telefonul de dimineață, în timp ce pregătim micul dejun.
Sistemul roman într-o bucătărie este mereu soluția noastră preferată de umbrire, pentru că, astfel, suntem mai puțin expuși riscului de accidente ca-n cazul perdelelor clasice.
Dining + Living = ❤️
Sufrageria, cuprinzând zonele de living și dining, este concepută ca un spațiu multifuncțional, gândit pentru relaxare, socializare și servirea mesei.
Canapeaua extensibilă poate fi transformată cu ușurință într-un pat confortabil pentru oaspeți. Comoda TV oferă spațiu pentru televizor, echipamente audio și alte obiecte decorative. Se continuă cu o bibliotecă deschisă, amplasată fix acolo unde lumina e mai bună pentru citit, lângă fereastră, iar fotoliul modern, cu linii drepte și design ergonomic, invită la odihnă și lectură.
Dormitorul: spațiul unde vrei (și trebuie) să ajungi zilnic
Dormitorul este un loc prin excelență personal, un spațiu dedicat odihnei și intimității. Am ales un pat confortabil, în care să se poată dormi la fel de bine ca într-un hotel din care nu trebuie să faci check-out niciodată.
Dulapul spațios, oferă suficient loc pentru haine și accesorii, iar comoda înaltă pentru TV este amplasată strategic pentru nopțile în care vrei să termini serialul tău preferat.
Draperiile blackout, alese cu grijă pentru a se potrivi cromatic cu designul general al camerei, asigură intimitate și blochează lumina exterioară, creând un mediu numai bun pentru somn.
Accentele naturale date de lemn, cu care ne-am jucat în toată locuința, apar pe un fundal în nuanțe deschise și mobila într-un alb nisipiu.
Am continuat jocul adăugând forme geometrice și culori, alegând cu grijă fiecare element de decor, de la pernele decorative și covoarele moi, până la tablourile abstracte.
Benzile LED integrate în riflajul albastru prăfuit și corpurile de iluminat moderne tip spoturi creează o atmosferă ambientală relaxantă, subliniază designul modern și sunt detalii care te fac să simți că ești acasă.