De ce să lucrezi cu un designer de interior

O vorbă românească spune „ce-și face omul cu mâna lui e bun făcut”. Ce nu spune însă vorba aceasta e că, de fapt, ce-și face omul cu mâna unui specialist e și frumos, și bun, și trainic. Atunci când plănuiți să vă renovați casa sau să începeți un proiect nou pentru o locație (bar, cafenea, grădină, terasă, restaurant, hotel etc.) v-ați putea întreba dacă e cazul să apelați la un designer de interior sau vă puteți asuma în nume propriu lucrarea, în toată complexitatea ei. Este designerul de interior un lux? Dimpotrivă, costurile reale în timp ale unei lucrări realizate neprofesionist sunt mult mai importante și trăim privindu-le direct zi de zi.

De fapt economisiți

Colaborarea cu un designer de interior vă poate ajuta, de fapt, să economisiți pe termen lung bani, evitând greșeli care pot fi costisitoare și asigurându-vă că proiectul respectă bugetul și așteptările pe care le aveți. Intervenția designerului produce valoare. Casa devine mai atrăgătoare și funcțională atât pentru traiul de fiecare zi, cât și pentru eventuale planuri de a vinde proprietatea la un moment dat. O locuință care arată îngrijită, elegantă și bine optimizată înseamnă o investiție profitabilă.


Renunțați la stres și timp pierdut

Cât valorează timpul pe care îl petreceți cu cei dragi, urmărindu-vă pasiunile sau chiar investind în propria carieră? Un designer profesionist vă economisește timp. Detaliile și logistica unui proiect, de la momentul alegerii materialelor și mobilierului până la contractări și livrări sunt elemente pe care la prima vedere nu le iei in calcul, dar sunt cele care vă vor da de furcă pe parcurs și vor acumula provocări și elemente neprevăzute. Nu e puțin lucru ca totul să decurgă fără probleme și la timp.

Vă definiți stilul

Chiar dacă poate intuiți sau știți în mare ce vi se potrivește din punct de vedere vizual, pentru cineva fără experiență de specialitate, lipsa limbajului care să vă „traducă” și să descrie corect un stil este o problemă. Un designer bun vă va pune întrebări, vă va asculta nevoile și preferințele, va ști care sunt cele mai bune soluții pentru voi, arătându-vă mostre și opțiuni, realizând schițe și simulări. Viziunea și ideile voastre au nevoie de cineva care să aducă la aceeași masă expertiza, creativitatea și resursele potrivite. În plus, un designer analizează piața constant, oferind soluții profesionale și inovative adaptate bugetului vostru.


Nu în ultimul rând, designerul vine cu o imagine de ansamblu și obiectivă asupra proiectului. Pornind cu latura estetică, el nu va neglija aspectele practice și funcționale, pentru a vă putea bucura de tot ce poate oferi spațiul pe care îl veți amenaja. Sunt multe lucruri pe care ni le putem dori acasă și care par că se potrivesc, fiecare frumoase în felul lor. Rezultatul final depinde însă nu doar de frumusețea elementelor luate separat, ci mai degrabă de armonia pe care un designer de interior o creează atunci când aduce toate aceste lucruri împreună.


Cu siguranță vă doriți ca proiectul să reflecte cine sunteți. Dar adesea, o privire antrenată și talentată din exterior poate defini și pune mai bine în valoare imaginea noastră, reflectată într-o lucrare de design interior.

Începe proiectul tău