Tendințe în design interior 2023 – Materialele

În designul interior, materialele stau la baza succesului unui proiect de design, la propriu și la figurat. Materialele sunt importante și estetic, dar și pentru durabilitatea elementelor alese pentru construcția, amenajarea și decorarea spațiilor noastre.

Anul acesta, materialele folosite în amenajări interioare au fost chiar în centrul atenției, îmbogățind estetica și funcționalitatea spațiilor de locuit.

Cele mai populare materiale folosite în amenajări interioare

Materiale naturale precum lemnul, piatra și fibra de sticlă sunt și pe lista noastră de materiale preferate în proiectele Studioului de Design Alexandra Rojco.

Metalele, precum alama și oțelul inoxidabil, sunt de asemenea în topul preferințelor, mai ales în amenajarea bucătăriilor și a băilor. Le alegem pentru naturalețea pe care o dau proiectelor de design interior, pentru căldura pe care o dau caselor în care le folosim și, nu în ultimul rând, pentru că sunt prietenoase cu mediul.

Materiale sustenabile pentru locuința ta

În tendințele din 2023, un accent deosebit se pune pe materialele sustenabile. Lemnul recuperat, bumbacul organic, lâna și alte materiale reciclate sunt din ce în ce mai populare, pe măsură ce oamenii devin mai conștienți de impactul lor asupra mediului.

5 materiale care nu ar trebui să lipsească din casa ta în 2023

Lemnul: Perfect pentru mobilier, pardoseli și accesorii, lemnul este un material versatil și durabil. Lemnul este mereu la modă și ne putem baza pe atemporalitatea lui.

Sticla: Fie că este folosită la geamuri, mese, accesorii decorative sau chiar pentru pereți transparenți, sticla dă senzația unui spațiu mai mare.

Betonul: Betonul nu este doar pentru spațiile industriale în 2023, ci-l putem folosi și în alte moduri creative, de la blaturi de bucătărie și băi la pardoseli și obiecte decorative.

Alama: Cu un aspect de lux, alama este perfectă pentru detalii precum mânerele de uși sau robinete, iar celor mai îndrăzneți le recomandăm și alama neagră.

Bumbacul organic: Un material natural și moale, bumbacul organic este ideal pentru textilele din casă și, la fel ca lemnul, o alegere sigură pentru proiectele care vrem să știm sigur că vor fi în trend și peste 5 ani.

Explorează texturi diferite în design interior

Până acum, am putea declara anul 2023 anul mixurilor cât mai inedite de texturi. Alăturările de materiale diferite, precum lemnul cu metalele sau textilele cu piatra, sunt o zonă pe care o explorăm mereu cu plăcere în studioul nostru de design interior și pe care te provocăm să le încerci și tu!

Începe proiectul tău