Eco-design: Cum să integrezi elemente durabile și prietenoase cu mediul în locuința ta

Haideți să vorbim despre design responsabil și prietenos cu mediul! 

Ca designeri de interior, misiunea noastră este și să găsim soluții cât mai eco-friendly de amenajare a caselor pe care ni le dorim și pe care le proiectăm. Un proiect perfect de design este unul în care nu doar elementele din spațiul de amenajat se armonizează frumos între ele, ci un proiect în care rezultatul final există în armonie și cu mediul înconjurător.

Eco-designul nu este doar o tendință, este un mod de viață.

Când vorbim de eco-design, ne referim la un mod conștient și durabil de a ne organiza spațiul. Într-o lume amenințată de schimbările climatice, alegerea mobilierului, a culorilor și a materialelor cu un impact minim asupra mediului este o decizie responsabilă și mereu la modă.
O casă amenajată în stilul eco va avea elemente din materiale cât mai puțin prelucrate, dar rezistente în timp, finisaje minime, cu accent pe sustenabilitatea proiectului de design. 

Mobilier și decorațiuni în stil eco

Ați auzit de mobilierul upcycled? Este arta de a transforma obiectele vechi, nefolosite, în piese de mobilier sau accesorii unice și funcționale. De la mese din butoaie de vin la rafturi din scări vechi, posibilitățile sunt nesfârșite. Refolosirea și reciclarea sunt esența eco-designului.

 

Materiale eco-friendly

Dacă decideți să alegeți pentru amenajare un stil cât mai prietenos cu natura, materialele folosite sunt foarte importante. Alegeți textile naturale, ca bumbacul organic, lâna și inul. Acestea sunt nu doar durabile, dar și biodegradabile. Parchetul din lemn reciclat este o alegere excelentă pentru podele, oferind o atmosferă caldă și elegantă.

Culori naturale

Culorile au puterea de a transforma un spațiu. Pentru o abordare eco, alegeți culori inspirate de natură: nuanțe de verde, maro, albastru sau galben. Și nu uitați de vopselele eco, fără substanțe toxice.

Plantele aducătoare de viață

Orice încăpere prinde viață cu ajutorul plantelor naturale. Ele purifică aerul, pe unele le puteți folosi la gătit în bucătărie și sunt cel mai accesibil mod de a decora o cameră.

Eco-designul este o invitație de a ne întări legătura cu natura și o promisiune pentru un viitor cât mai sănătos pentru noi toți. Este o oportunitate de a ne exprima creativitatea într-un mod care respectă mediul înconjurător și care, de cele mai multe ori, are grijă și de bugetele noastre.

Începe proiectul tău