Relaxare, liniște, lumină, căldură

Proiect rezidențial: design interior pentru un dormitor spațios care îmbină stilul urban cu accente clasice.

Fiecare încăpere are rostul ei în viața noastră și un ritm dictat în mare măsură de cel pe care i-l impunem noi prin energia și alegerile noastre. În dormitor, designul interior joacă un rol important în a oferi o atmosferă potrivită unui somn odihnitor. Culorile, materialele, texturile, lumina și mobilierul pot afecta calitatea somnului, așa că atunci când ne apucăm să amenajăm un dormitor trebuie să ținem cont de scopul lui. De exemplu, culorile calde și neutre pot crea o atmosferă liniștitoare și calmă, în timp ce materialele moi pot oferi confort și suport fizic.

Am decorat dormitorul pornind de la principiile acestea, cu atenție asupra aspectelor funcționale și cu inspirația îndreptată spre latura estetică a lucrării. Verdele pe care l-am ales este una dintre cele mai versatile și populare culori, deoarece oferă o gamă largă de tonuri și intensități care pot fi adaptate stilurilor și personalităților variate. 

Folosit cum trebuie, verdele oferă atmosfera liniștitoare de care avem nevoie în dormitor. Ne conectează cu natura, oferind în același timp prospețime spațiului. De asemenea, verdele este una dintre culorile care aduc cu ele calmul, ajutând la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de spirit.

Un element central al designului îl reprezintă riflajele, panourile din lemn care încadrează patul și, fiind una dintre temele lucrării, regăsindu-se inclusiv pe dulapul făcut la comandă și la oglinda de pe peretele opus. Ele nu dau doar un aer modern și unitar încăperii, dar tratează și acustic dormitorul, un spațiu care are nevoie, și la propriu și la figurat, de liniște. 

Pentru adâncime, am plasat pe pereții opuși oglinzi care definesc generos spațiul dar dau și un aer misterios și aparte camerei. 

În dreptul ferestrei am amenajat un mic colț de relaxare cu fotolii și măsuță. 

Peste tot în cameră, elementele sunt așezate cu grijă și sens, iar deasupra lor, luminile calde în formă rotundă, amintesc de cerul cu lună și stele al nopților senine, romantice și pline de pace. În jurul lor, detaliile aurii completează aerul rafinat al dormitorului care a devenit, pentru designer, un exercițiu de echilibru și exprimare a opțiunilor estetice, iar pentru cel care îl va ocupa, un spațiu al liniștii interioare inspirată din exterior.